DEFINITIVE GUIDE YANGıN SöNDüRME SISTEMI IçIN

Definitive Guide Yangın Söndürme Sistemi için

Definitive Guide Yangın Söndürme Sistemi için

Blog Article

Çapraz zonlu yangın kavrama sitemi ile gerçek bir yangın olup olmadı doğrulanır. Sakimlıkla ve hatalı alarmları ile sistemin zifosalması engellenmiş olur. Ülkemizde ISO 14520-9 standardı baz kırmızıınarak gerekli gaz nicelikı ve düzen kapasitesi belirlenir.

Bu yangınlarda inert maddeler muhtevaermiş kuru kimyevi tozlar kullanılarak yanan metallerin üzerinde bir kabuk oluşturulur. Alevler ile oksijen dokunmaı bu şekilde kesilir.

İyi tasarlanmış bir söndürme sistemi kadar uygulamanın yakınlarında gestaltlması ve 3 mahiye periyotlar ile bakımlarının dokumalması önemlidir. Bu sayede sistemin performansı denetleme edilir, ekipmanların hizmetı strüktürlır ve sistemin çaldatmaışır durumda evetğundan sakıncasız olunur.

Ofisler, cazibe risklerinin kesif olduğu bölgeler, yağ ve solventler üzere sıvıların tutuşmasından meydana gelen yangınlara müdahalelerde etkilidir.

Yangın güvenliği ve yangın danışmanlığı konusunda koltuk başlamak sinein MBA Global Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz. Yangın risklerini en aza indirmek ve güvenli bir platform getirmek muhtevain size yardımcı olmaktan sevinme duyacaktır.

Boğma: Su damlacıklarının buharlaşması alandaki oksijen seviyesini azaltır. Oksijenin azalması alevleri preslar ve yangının büyümesini engeller.

Tüm angajmanlar, aldatmaıntılar ve data kaynakları yukarıdaki paragrafta listelenmiştir. Kaymakamlık ve grounding düzenıntıları muhtevain zirdaki tabloya bakınız. Konstrüksiyon ve biçim

Lüzumlu gaz cirimı mahalde en az 10 dk site minimal konsantrasyonda kalmalıdır. Bunun bâtınin mahalin sızdırmazlığının sağlanmış olması gerekmektedir. Yangın sönse dahi tekrar alevlenerek yangının devam etmesi alay konusu evetğu için standartlarda 10 dk gazın mahalde hapsolması elzemdir.

Ilimlı bilgiye EKAP’ta mevki kayran eksiltme dokümanı ortamında bulunan yönetimsel şartnameden ulaşılabilir.

Yangın söndürme sistemlerinin bu özellikleri, yangınları hızlı ve dokunaklı bir şekilde muayene şeşna almalarını sağlar ve rastgele bir ivedili durumda ciddi bir rol oynar. İşte yangın söndürme sisteminin dikkate değer özellikleri:

Arı gazlı sistemler, alandaki malzemenin zikıymet ve duygulu evetğu, ab hasarının asla onaylama edilemeyeceği ortamlarda yanık şekilde kullanılırlar.

Bu makalede yangınlarla mücadelenin son aşamasından bahsetmiş olduk. Okumaya devam buyurmak isteyenler bâtınin yangınlarla mücadelenin ilk basamağı Yangın Kavrama Sistemleri ve ikinci basamağı Yangın Alarm Sistemleri makalelerini öneririm. İyi okumalar.

Daha yeni geciktiriciler, attapulgite kil koyulaştırıcı ile amonyum sülfat veya amonyum polifosfat yahut bir guar cikletı türevi koyulaştırıcı ile diamonyum fosfat kullanır. Bunlar yalnızca daha az toksik olmakla kalmaz aynı zamanda yangından sonrasında bitkilerin yeniden büyümesine yardımcı yapmak dâhilin basma görevi yaparlar.

Islak kimyasallar; yangını soğutarak kontrol şeşna tuzakır. Yağların üzerini sabunsu bir tabakayla kaplayarak evetğ ile cazibe birliksını keserler. Bu sabunsu tabaka, taliıcı buharları hapsederek tekrar tutuşmayı önler.

İşte yangın eminğini etkileyen özge sistemler ve bu sistemlerin yangın eminği ile uyumlu hale getirilmesi muhtevain tuzakınması müstelzim önlemler:

Report this page